Pech onderweg…

Vandaag weer heerlijk gereden met de auto. Natuurlijk weer een keertje over de dijken: bijna dezelfde route maar dan ‘andersom’. De route heeft als grap de naam ’tegen de stroom in dijkentocht’ gekregen. Het was behoorlijk bewolkt met een kleine kans op regen. Dit heeft als voordeel voor ons dat er weinig fietsers op de dijken zijn :-). We hadden er al ruim driekwart van de rit opzitten toen ik natuurlijk een sanitaire stop moest maken. Weer terug bij de auto wilde ik de motor starten maar het enige was er gebeurde was ‘klik’,  en ik zag de spanning van de accu zakken naar 8 volt. Alle lampjes gingen uit en dat was het dan. Gelukkig ben ik al jaren lid van de wegenwacht en nu kon ik voor de eerste keer dus de App op de telefoon uitproberen om mijn pech geval te melden. Gelukkig wordt in de App ook jouw locatie meegestuurd in de melding. Dat maakt het wel wat makkelijker: ergens langs de dijk tussen Ravenstein en Reek is moeilijk uit te leggen. Na drie kwartier stond de bekende gele bus voor mijn auto en werd inderdaad geconstateerd dat de accu niet meer goed was. We hebben de auto gestart met startkabels van de wegenwacht en de auto liep weer prima. ‘Als je geen lichten aanzet dan moet je wel thuis kunnen komen,’ verzekerde de wegenwacht ons. Gelukkig heeft hij gelijk gehad. Binnenkort maar weer eens naar Eendenspul rijden voor een nieuwe accu!

Dit bericht is geplaatst in Bouw Castellette. Bookmark de permalink.