Begin seizoen 2021

Wat was het weer in februari toch bijzonder: het ene weekend kon je schaatsen en het weekend daarna zaten we lekker buiten in de zon zonder, sneeuw of ijs. Gelukkig was het begin maart ook nog lekker weer en kon ik vandaag de auto naar buiten rollen. Weer startte de auto snel en kon ik beginnen aan de rit. Vorig jaar vond de auto het korte ritje naar de benzinepomp niet fijn en na het tanken wilde de motor maar lastig starten. Dat zou ik vandaag anders doen! Even een kort rondje zodat de motor al iets warmer is. Helaas pakte dit totaal verkeerd uit: na drie kilometer sloeg de motor af en wilde niet meer starten. Verschillende zaken gecontroleerd maar ik kon zo snel niet vinden wat er aan de hand was. Dan maar even controleren of er nog benzine in het filter te zien is… niet dus. De bodem van de tank was helaas in zicht: ai, dat had ik niet aan zien komen! Gelukkig was ik niet ver van huis en na een belletje arriveerden de hulptroepen snel met een lege jerrycan. Die ben ik bij het dichtstbijzijnde tankstation gaan vullen, terwijl mijn vrouw bij de gestrande auto bleef om met de geïnteresseerde buurtbewoners te praten. Terug bij de auto kon ik de tank van zijn probleem afhelpen! Hierna had de motor er gelukkig weer zin in, hij stond tevreden te snorren. Snel naar de benzinepomp gereden om de tank helemaal te vullen om daarna te starten met een traditie: mijn favoriete dijkentocht.
Het was weer genieten langs de dijken, velden en bossen. Zelfs nog lammetjes gezien dus het lentegevoel was volop aanwezig. Ik heb weer veel zin in een heerlijk rijseizoen.

Dit bericht is geplaatst in Rijden Castellette. Bookmark de permalink.