Bijzondere tijden

Wat is 2020 toch een raar jaar… Het corona (Covid-19) virus zet de hele wereld op zijn kop.
Dit voorjaar hebben we prachtig weer gehad – we hebben dan ook veel kilometers kunnen maken met de auto. Toertochten gingen niet door en alle evenementen werden afgelast, maar gelukkig mochten we nog wel met de auto rijden. De zomervakantie ging niet door zoals we ons hadden voorgesteld, we zijn gewoon thuisgebleven. In die weken was het wel echt heel lekker weer en we hebben dan ook veel mooie tochten kunnen maken.
Vorige week wilde ik de auto weer naar buiten rollen voor een tochtje, en de auto stond er maar wat vreemd scheef bij… De linker achterband bleek helemaal leeg te staan. Voorzichtig dus de auto naar buiten gerold en het reservewiel van de auto gehaald. Met het gereedschap en de Burtonkrik, die standaard in de auto liggen, heb ik het reservewiel kunnen wisselen. Meteen een goede test voor als dit onderweg eens moet gebeuren ;-). Op woensdagmiddag dus maar even naar Eendenspul gereden om er een nieuwe binnenband in te laten leggen. Er zat een klein gaatje in de binnenband en de oorzaak was gelukkig ook snel gevonden: een dunne ijzeren pin van 2cm stak door de band naar binnen. Van buitenaf was deze niet te zien. Dit weekend heb ik de wielen weer gewisseld en het reservewiel zit weer mooi en stevig achter op de auto. Vandaag hebben we nog een tochtje gemaakt door de Peel: 124 kilometer lang genieten!

Dit bericht is geplaatst in Rijden Castellette. Bookmark de permalink.