Nieuwe carburateur

De afgelopen weken ben ik veel aan het proberen geweest met verschillende sproeiers om de motor beter te laten lopen. Met een tweede trap sproeier van 105 gaf dit het beste resultaat in combinatie met de powertube. De motor liep netjes en de topsnelheid was 110 km/u; een prima resultaat. Zo de auto weg gezet en de week daarna weer gaan rijden. De auto reed nu opeens zeer slecht…. de motor wilde niet op toeren komen, had totaal geen vermogen en een constante snelheid was niet voor elkaar te krijgen. Dan maar weer de originele sproeier erin, maar helaas gaf dit geen verbetering. Ik had nog wel een sproeier van 120 liggen en dus heb ik deze maar geprobeerd. De motor pakte weer netjes op en liep weer redelijk rustig, maar het vertrouwen in deze carburateur was wel ver te zoeken.
Bij de motorrevisie hebben we destijds besloten om voor een imitatie carburateur te gaan aangezien de originele defect was. Achteraf misschien geen goede keuze maar een revisie van de oude was toen nog geen optie. Dit is nu gelukkig anders: er zijn goed gereviseerde carburateurs te koop. Afgelopen zaterdag ben ik naar EendenSpul gereden om zo’n gereviseerde te kopen, samen met nieuwe olie en een oliefilter. Thuis  gekomen heb ik direct alles gemonteerd en een proefritje gemaakt. Wat een verschil! De motor loopt als een zonnetje en pakt bij alle toerentallen prima op. Nu weet ik weer hoe een Eend hoort te rijden, heerlijk. In combinatie met de powertube liep het motorje nog beter en ik haalde zelfs een topsnelheid van 118 km/u. Niets meer aan doen, zou ik zeggen.

Dit bericht is geplaatst in Bouw Castellette. Bookmark de permalink.