… en we rijden weer

Vorige week donderdag de motor eens goed bekeken en het vliegwiel eraf gehaald. De lekkage was toch weer bij de uitgaande as, net zoals de vorige keer. Toch maar opnieuw de keerring vervangen en alles weer in elkaar gezet. Natuurlijk ook de powertube gemonteerd en de nieuwe bobine. Vorige week zondag al weer een korte rit gemaakt en het lijkt erop dat de powertube toch wel iets uitmaakt. Als ik nu 80 km/u rijd en het gaspedaal intrap voel ik duidelijk dat de motor vooruit wil. Nu nog wat fine-tunen met de carburateur en dan kijken we verder wat de topsnelheid gaat worden.
Gisteren en vandaag weer heerlijk gereden met de auto, lekker over de dijken; de motor loopt mooi soepel en reageert goed op het gas en ook het starten gaat supersnel. Na de rit van vandaag lagen er toch weer wat druppels olie onder de auto… knap balen dus, weer kosten gemaakt zonder resultaat.

Dit bericht is geplaatst in Bouw Castellette. Bookmark de permalink.