Knutselen aan de auto

Afgelopen weekend heb ik een poging gedaan om de auto iets sneller te laten lopen aangezien deze met zéér veel moeite een topsnelheid haalde van 1o5 km/u – als alles mee zat – maar meestal kwam ik niet boven de 95 km/u uit.
Donderdag ben ik naar EendenSpul gereden en heb ik samen met Jan een Coosje naar de auto gekeken voor advies om dit aan te passen. Op de brug zag Jan nog dat de voorwielen wel erg veel toespoor hadden terwijl een Eend juist iets uitspoor moet hebben. Aan een kant was de stelmof ook volledig los….. Het is dus maar goed dat ik nog even naar Esbeek was gereden. Ook heeft Jan de speling op de fusee en lagers gecontroleerd. Deze waren gelukkig ruim binnen de toegestane marge.
Ik heb twee sproeiers meegekregen voor de tweede trap van de carburateur om uit te testen of we hiermee de topsnelheid wat kunnen verhogen. Zondag heb ik de eerste erin gezet (105) en even een proefritje gemaakt: de auto reageerde al een stuk vlotter op het gas en haalde vrij snel de 115 km/u met zelfs even 120! Dat ziet er al een stuk beter uit. Wel heeft de motor moeite om de snelheid vast te houden als de auto iets moet klimmen. Waarschijnlijk ga ik dit najaar een powertube inbouwen om nog wat pk’s te winnen.

Naam sticker
Tenslotte heb ik bij EendenSpul ook de naamstickers voor de auto gehaald en die zitten er nu ook netjes op!

Dit bericht is geplaatst in Bouw Mille Miglia. Bookmark de permalink.