Wat hebben we deze week gedaan (week 42 2012)

Afgelopen week lekker met het gezin in een huisje bij het Lauwersmeer vakantie gevierd, en ondanks de nodige regen was dat zeker de moeite waard. Vandaag ben ik bezig geweest met het monteren van de stuurkolom. Na de tip van een andere kitcarbouwer om de schroeven met sikaflex vast te lijmen heb ik het volgende gemaakt: aan het boutje heb ik een stukje epoxyplaat gemaakt zodat er een groter lijmvlak ontstond. Dit heb ik vervolgens met 5 minuten epoxy aan de koets vastgelijmd aangezien mijn sikaflex niet meer goed is. Daarna de onderkant van de stuurkolom vastgemaakt en vervolgens de RVS ring teruggeplaatst en vastgeschroefd. Zit prima zo! De bovenkant van de stuurkolom vastgemaakt aan het dashbord en de stuurbuis in de kruiskoppeling gestoken. Stuurtje erop en het lijkt al weer wat meer op een auto! Helemaal goed zit het nog niet, want de stuurkolom moet aan de kant van de kruiskoppeling nog aan de koets vastgemaakt worden. Tussen de standaard steun en de koets zit nog een ruimte van 34mm die ik moet overbruggen; helaas is ook hier de pasvorm niet super. Ik maak hier een houten blokje voor en met twee lange M6 bouten wordt de steun dan alsnog aan de koets vastgemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Bouw Mille Miglia. Bookmark de permalink.