Einde seizoen 2021

Vandaag heb ik de auto weer winterklaar gemaakt. Accu eruit en netjes onder de hoes gezet. Dit jaar helaas een stuk minder kunnen rijden dan de vorige jaren. De zomer en het najaar waren behoorlijk nat, waardoor ik minder vaak de auto uit de garage gehaald heb. Als laatste rit heb ik op 6 november nog wel lekker de dijkentocht kunnen rijden; een rit die ik ook heel veel met de motor gereden heb. Hier kom ik echt tot rust zo langs het water. De kilometerstand aan het einde van dit seizoen staat op 20973; maar 2496 km gereden dit jaar.

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Einde seizoen 2021

20.000 Km!

Het voorjaar van 2021 was helaas heel wat natter dan de lentes in voorgaande jaren, we hebben veel minder ritten kunnen maken dan we gewend zijn. Vandaag heb ik wel weer een mijlpaal bereikt: ik heb de teller op 20.000 kilometer gereden! De auto rijdt echt heerlijk en het motortje loopt geweldig soepel en constant. De route vandaag ging o.a. door Nijnsel, Best, Oisterwijk, Esch, Sint-Michielsgestel, Schijndel en Heeswijk-Dinther. Ook hier weer veel lachende gezichten en duimen omhoog. Elke rit is echt genieten, van de mooie natuur en natuurlijk het rijden in de auto zelf.
20000 Km

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor 20.000 Km!

Begin seizoen 2021

Wat was het weer in februari toch bijzonder: het ene weekend kon je schaatsen en het weekend daarna zaten we lekker buiten in de zon zonder, sneeuw of ijs. Gelukkig was het begin maart ook nog lekker weer en kon ik vandaag de auto naar buiten rollen. Weer startte de auto snel en kon ik beginnen aan de rit. Vorig jaar vond de auto het korte ritje naar de benzinepomp niet fijn en na het tanken wilde de motor maar lastig starten. Dat zou ik vandaag anders doen! Even een kort rondje zodat de motor al iets warmer is. Helaas pakte dit totaal verkeerd uit: na drie kilometer sloeg de motor af en wilde niet meer starten. Verschillende zaken gecontroleerd maar ik kon zo snel niet vinden wat er aan de hand was. Dan maar even controleren of er nog benzine in het filter te zien is… niet dus. De bodem van de tank was helaas in zicht: ai, dat had ik niet aan zien komen! Gelukkig was ik niet ver van huis en na een belletje arriveerden de hulptroepen snel met een lege jerrycan. Die ben ik bij het dichtstbijzijnde tankstation gaan vullen, terwijl mijn vrouw bij de gestrande auto bleef om met de geïnteresseerde buurtbewoners te praten. Terug bij de auto kon ik de tank van zijn probleem afhelpen! Hierna had de motor er gelukkig weer zin in, hij stond tevreden te snorren. Snel naar de benzinepomp gereden om de tank helemaal te vullen om daarna te starten met een traditie: mijn favoriete dijkentocht.
Het was weer genieten langs de dijken, velden en bossen. Zelfs nog lammetjes gezien dus het lentegevoel was volop aanwezig. Ik heb weer veel zin in een heerlijk rijseizoen.

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Begin seizoen 2021

Einde seizoen 2020

Het is alweer eind november en het seizoen 2020 zit er weer op, helaas. Weer was oktober een natte maand en hebben we niet veel kunnen rijden. Toch heb ik in november nog enkele heerlijke ritjes kunnen maken. De bekende dijkentocht heb ik dit jaar niet als seizoensafsluiter gereden, maar wel als één van de laatste ritten. Dit jaar was de laatste rit de “mooi Brabant” rit. Prachtige herfstkleuren en nog een redelijk warm zonnetje tijdens deze rit, en heerlijk genieten van het mooie Brabantse landschap. De kilometerstand aan het einde van dit seizoen staat op 18504; ruim 3300 km gereden dit jaar.
Vanmiddag heb ik de accu eruit gehaald en de auto netjes onder de hoes gezet… tot volgend jaar maart voor de start van vast weer een nieuw mooi rijseizoen!

Deze foto is gemaakt tijdens een van de laatste dijkenritten in 2020: langs de Maas ter hoogte van Sprang-Capelle.

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Einde seizoen 2020

Bijzondere tijden

Wat is 2020 toch een raar jaar… Het corona (Covid-19) virus zet de hele wereld op zijn kop.
Dit voorjaar hebben we prachtig weer gehad – we hebben dan ook veel kilometers kunnen maken met de auto. Toertochten gingen niet door en alle evenementen werden afgelast, maar gelukkig mochten we nog wel met de auto rijden. De zomervakantie ging niet door zoals we ons hadden voorgesteld, we zijn gewoon thuisgebleven. In die weken was het wel echt heel lekker weer en we hebben dan ook veel mooie tochten kunnen maken.
Vorige week wilde ik de auto weer naar buiten rollen voor een tochtje, en de auto stond er maar wat vreemd scheef bij… De linker achterband bleek helemaal leeg te staan. Voorzichtig dus de auto naar buiten gerold en het reservewiel van de auto gehaald. Met het gereedschap en de Burtonkrik, die standaard in de auto liggen, heb ik het reservewiel kunnen wisselen. Meteen een goede test voor als dit onderweg eens moet gebeuren ;-). Op woensdagmiddag dus maar even naar Eendenspul gereden om er een nieuwe binnenband in te laten leggen. Er zat een klein gaatje in de binnenband en de oorzaak was gelukkig ook snel gevonden: een dunne ijzeren pin van 2cm stak door de band naar binnen. Van buitenaf was deze niet te zien. Dit weekend heb ik de wielen weer gewisseld en het reservewiel zit weer mooi en stevig achter op de auto. Vandaag hebben we nog een tochtje gemaakt door de Peel: 124 kilometer lang genieten!

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere tijden

Het is weer maart

Wat was februari een natte maand, en helaas gold dat ook voor het begin van maart. Gelukkig was het gisteren dan toch een droge dag en volgens de voorspellingen ook de enige droge dag de komende tijd. Natuurlijk heb ik deze dag de auto weer onder de hoes vandaan gehaald en lekker een eindje gereden. Zoals gebruikelijk was het weer de dijkentocht; een van mijn favoriete routes om te rijden.
De auto starte weer vlot en reed meteen lekker, natuurlijk wel eerst weer even tanken. Na het tanken wilde de motor bijna niet starten, dat was even spannend. Maar gelukkig pakte hij tenslotte wel en kon ik aan de route beginnen. Er stond een fris windje dus had ik me lekker warm aangekleed. Langs de dijken was het weer prachtig met veel roofvogels en enkele lammetjes. Natuurlijk stond de Maas erg hoog en waren alle uiterwaarden vol gelopen. De route is niet erg lang (82 km) maar na bijna twee uur in de auto had ik het toch wel wat koud gekregen. Maar goed, de eerste rit van 2020 zit er weer op! Ik heb zin in de rest van het seizoen.

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Het is weer maart

Einde seizoen 2019

Ook seizoen 2019 is weer bijna afgelopen. Helaas was oktober een natte maand en hebben we niet veel kunnen rijden. Gelukkig was het niet altijd slecht en heb ik op een vrije donderdag een mooie route door het Gooi kunnen rijden. De route ging langs de Loosdrechtse plassen, het Muiderslot, door Naarden Vesting en door Huizen. Weer heerlijk gereden en veel duimen omhoog gezien. De auto rijdt erg lekker en heeft ook geen last meer van olielekkage. Als laatste rit flink wat kilometers gemaakt en afgesloten met de bekende dijkenrit. De teller staat nu op 15.173 km. Afgelopen week heb ik de auto weer grondig gewassen en winterklaar gemaakt: met de accu eruit netjes onder een hoes gezet, alweer verlangend naar het voorjaar….

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Einde seizoen 2019

Nieuwe schokbrekers

We hebben de smaak weer aardig te pakken met al 1000 kilometer gereden dit jaar. Vrij in het begin van het seizoen heb ik nieuwe schokbrekers van Burton gemonteerd. Deze zijn een stuk soepeler dan de Monroes die ik er eerst op had. Het was even wennen maar ik ben zeer tevreden; de auto rijdt nu veel soepeler over de weg en het “verstappen” in de bochten komt nu niet meer voor. Wel heb ik nog geëxperimenteerd met de bandenspanning, en met 1,8 Bar in de banden rijdt de auto erg lekker. Tevens heb ik weer de olie ververst en een nieuw oliefilter gemonteerd.Nieuwe schokdempers

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe schokbrekers

We mogen weer rijden

Eind februari waren er dagen met heerlijke temperaturen tot wel 20 graden en dan mag je helaas nog niet met de auto de weg op. Dan is het eindelijk, eindelijk maart en is het een stuk kouder, met ook nog eens kans op regen. Toch heb ik vandaag mijn eerste rit van het nieuwe seizoen gereden! Er waaide wel een frisse wind maar met een klein zonnetje erbij was het helemaal niet verkeerd, op de bekende dijkentocht. De motor startte snel en loopt prima, alle nieuwe onderdelen werken goed. Het was weer genieten.

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor We mogen weer rijden

Weer aan de motor gesleuteld

De afgelopen weken ben ik aan het sleutelen gegaan om opnieuw de keerring van de uitgaande as te vervangen. Ook de koppelingsplaten moesten vervangen worden, aangezien door de lekkage er olie op de platen was gekomen. Verder heb ik nog het toplager, de pakkingen van de carburateur, de kachelbediening, uitlaatklemmen en de remblokjes vervangen. Met het blok uit de auto halen heb ik al ervaring…. Dit was na een paar uurtjes sleutelen klaar. Op de workmate kon ik makkelijk de drukgroep verwijderen en daarna het vliegwiel. Om het vliegwiel tegen te houden heb ik nog een handig stukje gereedschap gekocht. Het toplager vervangen ging gelukkig makkelijk met een stukje versnellingsbak-as. Eerst het lager vol spuiten met vet, daarna het passende asje ervoor en na enkele tikken daarop kwam het toplager eruit. Hierna kon ik de keerring vervangen door een origineel exemplaar. Vervolgens het vliegwiel weer terug zetten met nieuwe trekbouten en tenslotte de koppelingsplaten en een nieuwe drukgroep. Ook het vervangen van de carburateurpakkingen gaat gelukkig makkelijk wanneer de motor eruit is. Daarna heb ik alles weer teruggezet in de auto, en vervolgens nog nieuwe uitlaatklemmen en nieuwe remblokjes gemonteerd. De ventilator heb ik ook onder handen genomen en mat zwart gespoten. De auto zit weer in elkaar en is er helemaal klaar voor om vanaf maart de weg op te gaan: ik heb er zin in!

Geplaatst in Bouw Castellette | Reacties uitgeschakeld voor Weer aan de motor gesleuteld