Einde seizoen 2018

En dan zijn we al weer aan het einde van seizoen 2018! Wat is dit jaar snel gegaan en wat hebben we prachtig weer gehad. Het is een heerlijke nazomer geweest; afgelopen dinsdag was het zelfs nog ruim 18 graden. Deze dag ruim 150 km gereden en de teller op 12012 gezet. Ondanks al die mooie ritten heb ik weinig geschreven deze periode. Niet dat er weinig gebeurd is…

In het begin van het seizoen heb ik wat rare problemen gehad met de motor: bij het loslaten van het gaspedaal steeds knallen in de uitlaat en als de motor warmer werd dan sloeg deze nogal eens af als ik de koppeling intrapte. Niet echt ontspannen rijden zo. Ik heb toen een keer Competition 102 getankt en daarna waren de problemen weg. Wel vreemd, aangezien ik de jaren hiervoor altijd probleemloos V-Power getankt heb. Competition 102 is wel een stuk duurder dus toch maar weer V-Power tanken. Na een paar tankbeurten verder weer dezelfde problemen en weer opgelost na het tanken van Competition 102. Het lijkt er toch op dat er iets veranderd is aan de V-Power benzine. Als volgende test nog een paar keer BP Ultimate getankt en dit gaat tot nu toe nog prima; ik merk nog geen verschil met de Competition als brandstof – alleen in de prijs.

Helaas heb ik vanaf maart al last van een frozen shoulder links en dit beperkt me flink in het lekker kunnen sleutelen aan de auto. Nu moeten er deze winter toch echt wat zaken gedaan worden aan de auto: de schuif voor de verwarming is kapot gegaan en moet vervangen worden, de motor moet er weer uit om nogmaals de keerring te vervangen. Daarnaast moeten de koppelingsplaten vervangen worden, aangezien er door het lekken van de keerring olie op de platen is gekomen. De koppeling schokt nu heel erg als ik een tijdje gereden heb.

Deze middag heb ik toch nog wat kunnen knutselen aan de auto: ik heb de kabels voor de verwarming eruit gehaald en even gesmeerd aangezien deze wel erg stroef liepen. Dit is waarschijnlijk de reden geweest waarom de schuif van de verwarming stuk is gegaan. En  eindelijk ben ik begonnen om mallen te maken van de deur voor de binnenbekleding. Zou het er deze winter dan toch eindelijk van komen…? Eerst maar de lekkage van de motor oplossen en dan zien we wel verder!

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Einde seizoen 2018

10.000 KM!

Wat hebben we al mooi weer gehad dit voorjaar! We hebben al enkele heerlijke ritjes gemaakt en vandaag de teller op 10.000km gezet. De rit was lekker dicht bij huis, maar we hebben toch nog enkele weggetjes gereden waar we nog nooit geweest waren. Prachtige uitzichten en kleine weggetjes door de weilanden bij Oss, onder meer.
Eerder deze maand, op 5 en 6 mei, mocht de auto nog mee met Jan en Coosje naar de CitroMobile. Ze stond daar mooi gepoetst in de stand van Eendenspul. De auto werd zelfs nog herkend door verschillende bezoekers als de auto van deze blog – dat maakt ons stiekem toch echt wel trots!

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor 10.000 KM!

Heerlijk het is weer Maart

Het is weer maart met in de eerste week wel erg lage temperaturen en een zéér koude wind; niet echt lekker weer om met de auto te gaan rijden. Gelukkig was het gisteren wel mooi weer en heb ik de auto onder de hoes vandaan gehaald en de accu erin gezet. De motor startte redelijk vlot en liep meteen zonder te stotteren. Eerst maar eens even tanken aangezien de tank bijna leeg is. Gelukkig geeft de meter vervolgens netjes aan dat de tank vol zit, dus dat is alvast een verbetering in vergelijking met vorig jaar! Als openingrit van dit seizoen rijd ik mijn favoriete dijkentocht; het was weer genieten.
Afgelopen winter heb ik helaas niet veel aan de auto kunnen doen. Wel heb ik een chromen strip in de grille gemonteerd en het Citroën logo.
Vandaag heb ik een klusje gedaan dat ook al lang op het verlanglijstje staat: het deel achter de grille mat zwart spuiten. Eerst de auto goed afgeplakt en daarna twee laagjes verf aangebracht. Na twee uur drogen heb ik de kranten weer verwijderd en het resultaat is prima! Nu nog een dagje goed laten drogen en dan mag de grille er weer op.

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Heerlijk het is weer Maart

Einde seizoen 2017

Dit jaar hadden we helaas niet zo’n mooie nazomer als vorig jaar. Toch heb ik nog wel wat mooie ritjes kunnen maken en afgelopen maandag heb ik de teller op 9008 Km gezet. Het was mijn streven om de 9000 Km dit jaar te halen en dat is me dus net gelukt. Maandag was het wel wat frisjes en toen de zon rond half vijf achter de wolken verdween werd het toch best koud. De voorspellingen voor komende weken zien er niet goed uit wat de temperatuur betreft en ik ben bang dat een ritje er dit jaar niet meer van gaat komen. Binnenkort gaat de accu er weer uit en gaat de hoes om de auto. Ik ben van plan deze winter de auto goed te controleren op losgetrilde onderdelen en waar nodig de bouten en moeren te vervangen. En misschien – als ik écht tijd over heb – ga ik beginnen met de binnenbekleding!

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Einde seizoen 2017

Losse onderdelen…

En dan is het alweer juli! Wat gaat de tijd toch snel: het is alweer twee maanden geleden dat ik de Dam tot Dam rit gereden heb. Een prachtige rit en erg gezellig met andere kitcar bezitters. Ook voor het eerst een langere rit op de snelweg gemaakt; in de ochtend was het nog erg fris en de motor kwam maar net op temperatuur maar reed toch netjes 110 km/u. Op de terugweg ging het nog beter en gaf de GPS aan dat ik 123 km/u reed; de motor was nu goed warm gereden en de temperatuur was in de middag gelukkig wat hoger dan in de ochtend.
Dan heeft de auto ook nog last gehad van losse onderdelen: op een middag na een rit duw ik de auto de garage in en hoor een vreemd geluid wat erger wordt als ik de auto aan de achterkant inveer. Bij controle van de vering bleek dat de schokbrekerbout rechtsachter bijna uit de draagarm was getrild. Dat was even schrikken, meteen alles even losgemaakt en gecontroleerd of het schroefdraad niet beschadigd was. Gelukkig geen schade en na het schoonmaken heb ik alles weer goed vast gezet. Vervolgens heb ik natuurlijk ook de andere drie schokbrekers gecontroleerd en deze zaten nog goed vast.
De week daarna tijdens een rit hoorde we een bonkend geluid, en ook weer rechtsachter. Het geluid was afhankelijk van de snelheid, dus kon het niet de schokbreker zijn. We waren gelukkig bijna thuis. Op de oprit het achterwiel gedemonteerd en toen was het duidelijk waar het vandaan kwam; de moeren van de flens waren los gekomen. Gelukkig was ik er vlug genoeg bij en heb ik alles weer vast gezet met een momentsleutel.
Vorige week, tijdens een mooi ritje over de dijken, hoorde en zag ik iets van de auto vallen, natuurlijk direct gestopt en proberen het deurtje te openen. Meteen was duidelijk wat ik verloren was: de deurklink… dat was toch wel een tijdje zoeken in de berm voordat we alle onderdelen gevonden hadden! Weer thuis heb ik de deurklink weer gemonteerd en het boutje voorzien van loctite. Ook de bijrijders kant heb ik meteen gedaan aangezien hier ook de klink wat los zat.

En tenslotte: eindelijk heb ik de tijd genomen om de vloerbedekking in de auto te maken. Toch een flinke klus aangezien eerst de stoelen en het hulpframe eruit moeten om daarna de vloerbedekking te plaatsen en passend te maken. Het zoeken en maken van de gaten voor het hulpframe was een lastig klusje, maar het is gelukkig wel goed gelukt. Ziet er strak uit!

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Losse onderdelen…

Knutselen aan de auto

Afgelopen week heb ik de benzinetank bijna leeg gereden en de laatste liters heb ik met een handpomp uit de tank gehaald. Daarna heb ik de auto aan de achterkant, bij de achteras, omhoog gekrikt en met as-steunen goed vast gezet. Op deze manier kon ik redelijk makkelijk de tank demonteren. Bij het eruit halen van de benzine meter was meteen duidelijk waarom de meter niet meer werkte: de vlotter zat vol met benzine. Voor alle zekerheid even de nieuwe meter aangesloten en deze werkt prima. Daarna heb ik alles weer ingebouwd en de tank zit nu weer onder de auto. Afgelopen zondag even tanken en gelukkig gaf de meter weer aan dat de tank vol zit. Hierna een lekker tochtje gemaakt met de auto. Maandag mocht de auto weer naar de garage voor de APK en alles was weer prima in orde: geen speling meer op de fuseepen. Vanaf nu is het om de twee jaar keuren aangezien de auto 30 jaar is geworden.

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Knutselen aan de auto

Het is weer Maart

Op 1 maart, de eerste dag dat ik weer mag rijden, is het heerlijk weer. De auto startte snel en de motor liep meteen zonder te stotteren. De eerste kilometers dit seizoen maak ik dan ook die dag; daarna meteen even tanken aangezien de tank bijna leeg is. Helaas geeft de benzinemeter nog steeds aan dat de tank bijna leeg is, dit klopt natuurlijk niet. Thuis meteen de stekkers nagekeken of er niets los zit maar dit was niet het geval. Dan zal het waarschijnlijk toch de vlotter in de tank zijn. Zaterdag 4 maart was de opening van de nieuwe garage van EendenSpul en het was nog lekker weer ook. Met de auto naar Jan en Coosje gereden; het was er gezellig druk. Meteen maar een nieuwe vlotter meegenomen om deze binnenkort te gaan monteren. Maar eerst moet de tank leeg gereden worden aangezien een volle tank niet makkelijk los te maken is.

Onder het motto ‘met een auto heb je altijd wat te doen’ kan ik dit keer melden dat ik van aluminium een plaatje heb gemaakt om een authentieke NL sticker mee op de auto te monteren. De sticker heb ik enkele jaren geleden van een collega gekregen, maar het monteren ervan heb ik steeds uitgesteld omdat ik er tegenop zag om aluminium met een figuurzaag te zagen. Ik wilde de sticker op een plaatje hebben en niet op een spatbord plakken; stel je voor dat ik juist dat spatbord beschadig en daardoor de sticker kwijt ben!

Tenslotte hebben we vandaag weer heerlijk gereden. De tank is nu zeker half leeg dus binnenkort maar de tank er onderuit halen.
NL sticker gemonteerd op de bumperKlik op de foto voor een groter formaat.

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Het is weer Maart

Stoelframe gemonteerd

De afgelopen weken heb ik weer lekker aan de auto kunnen werken: er zit een nieuwe fuseepen in de draagarm en de draagarm zit weer netjes aan de auto gemonteerd. Ook heb ik de verstelbare stoelframes gemonteerd. Er moesten nog wel wat kleine aanpassingen gedaan worden aan de rails zelf. Ik moest een kleine ring afslijpen van de onderzijde van de rail om deze daarna te monteren aan de bovenzijde. Het handvat waarmee je de stoel kunt verstellen had anders te weinig ruimte om te kunnen bewegen, waardoor het verstelmechanisme niet ontgrendeld kon worden. Vervolgens heb ik de stoelen uit elkaar gehaald en aan de rails bevestigd. Tenslotte heb ik alles gemonteerd in de auto en de laatste bevestigingsgaten uitgemeten op het hulpframe. Dan het spannende moment: gaat het werken…. Gelukkig werkt alles prima: de stoeltjes zijn nu eenvoudig te verstellen en ze zitten ook nog eens beter vast, zonder speling. Ook zijn de verstelmogelijkheden nu veel beter; de stoelen kunnen verder naar voren en naar achteren. Hierna nog even alles gedemonteerd, het hulpframe grondig gereinigd en eerst in de primer gespoten om daarna met mat zwart af te lakken. Weer een klusje klaar!

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Stoelframe gemonteerd

Weer aan het sleutelen

Vandaag heb ik de linker draagarm aan de voorzijde verwijderd, aangezien de fuseepen te veel speling heeft en de auto hiermee niet meer door de APK komt. Het losmaken van alle onderdelen viel me mee, maar de lagers van de draagarm zaten behoorlijk strak om de as. Dit was even lastig om los te krijgen. Door een paar keer met een rubberen hamer tegen de draagarm te slaan kwam er gelukkig een beetje speling op het geheel en kon ik met voorzichtig heen en weer bewegen het lager van de as halen en was de draagarm los. Nu heb ik meteen alles even goed kunnen bekijken en controleren op beschadigingen en/of roest. Na 6000 km ziet alles er nog net zo netjes uit als toen ik het monteerde; nog ruim in het vet en geen roest te zien. Komende week ga ik EendenSpul maar even bellen om een afspraak te maken om de fuseepen te laten vervangen.

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Weer aan het sleutelen

Einde seizoen 2016

Afgelopen zaterdag hebben we weer heerlijk met de auto gereden en de teller op 6033 gezet. Met de gereviseerde carburateur rijdt de auto werkelijk geweldig en is ook nog een stuk zuiniger. Met de imitatie carburateur haalde ik met moeite 1 op 11, nu is 1 op 15 geen enkel probleem. Vorige week ben ik bij Burton Car Company in Zutphen geweest voor wat kleine onderdelen. Ik kreeg daar de mogelijkheid om hun revisie afdeling te bekijken en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Zowel de volledige revisie van motoren en krukassen als de revisie van de carburateur kon ik daar bekijken en bewonderen en alles werd met veel enthousiasme en trots verteld. Natuurlijk kon ik ook vertellen hoe goed de gereviseerde carburateur is en mijn bevindingen met het rijden ermee.
Komende woensdag ga ik de auto nog even grondig wassen en dan kan deze klaar gemaakt worden voor de winterstop, tenminste als er geen mooi weekend meer komt met temperaturen zo rond de 15 graden; want dan ga ik toch zeker nog een tochtje maken.
Deze winter zijn er wel wat klusjes die gedaan moeten worden aan de auto: de belangrijkste is het vervangen van de fuseepen aan de linkerzijde. Ook ga ik nu echt de stoelframes monteren… Het hulpframe ligt al enkele maanden klaar om gemonteerd te worden, maar het was steeds te mooi weer, of er was geen tijd om hier aan te gaan werken.

Geplaatst in Bouw Mille Miglia | Reacties uitgeschakeld voor Einde seizoen 2016